Portal Galeria zdjęć



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2009-05-07, 20:15
Pytanie Anny
Autor Wiadomość
Anna-seniorka 

Dołączyła: 25 Mar 2008
Posty: 81
Wysłany: 2008-03-28, 12:30   Pytanie Anny

Dlaczego jak chcę wysłać post a potem następny to mi się coś zacina i dopiero za jakiś czas mogę wysłać? Czy to wina mojego komputera, czy to już tak jest? CZy we właściwym miejscu wpisałam to pytanie? Czy nie za dużo pytam?
_________________
Babcia Ania
 
 
Malgi 


Pomogła: 132 razy
Dołączyła: 13 Gru 2007
Posty: 6281
Wysłany: 2008-03-28, 15:01   

Anna-seniorka napisał/a:
a potem następny to mi się coś zacina i dopiero za jakiś czas mogę wysłać?
Wszyscy "normalni" użytkownicy forum tak mają!!! Muszą odczekać chwilkę i dopiero wysłać następną wiadomość!!! Może admini mogą więcej (szybciej??) ???
Anna-seniorka napisał/a:
Czy nie za dużo pytam?

Pytaj, o wszystko!!! Nikt nie jest ALFĄ I OMEGĄ!!! Na pewno zawsze Ci ktoś pomoże!!! 8-)
_________________
Kiedy odchodzi przyjaciel, coś we mnie umiera...
 
 
Urania 


Pomogła: 178 razy
Dołączyła: 30 Sty 2007
Posty: 4207
Wysłany: 2008-03-28, 17:09   

Anna-seniorka napisał/a:
Dlaczego jak chcę wysłać post a potem następny to mi się coś zacina i dopiero za jakiś czas mogę wysłać? Czy to wina mojego komputera, czy to już tak jest?

Jak napisała Małgi, wszyscy tak mają :-) - nawet administratorzy. Generalnie chodzi o to, że nie można wysłać więcej niż jeden post na minutę, żeby program Forumowy nie "zgłupiał". :-) Jak się przyjrzysz, to każdy post ma czas wysłania pokazany na samej górze. Jest on dokładny co do minuty, a nie co do sekundy.

A pytać może każdy i o wszystko, publicznie i na prive do konkretnych Adminów. :-) Zawsze znajdzie się ktoś, kto pomoże.
_________________
Urania
www.grzybland.pl
Wszyscy jesteśmy częścią natury. Szanując ją, szanujemy samych siebie.
 
 
 
Mikolaj 
Neroyunan


Pomógł: 62 razy
Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 1580
Wysłany: 2008-03-30, 02:35   

Ten mały "delay" w możliwości wysłania kolejnego posta ma sporo zalet - w ten sposób unika się przykrej możliwości: wysłania czegoś zanim się pomyśli/przemyśli ;-) .
_________________
"Każdy powienien znać swoją miarę by... nie wypić za mało." Franciszek Starowieyski
 
 
Anna-seniorka 

Dołączyła: 25 Mar 2008
Posty: 81
Wysłany: 2008-04-08, 10:17   

Nie mogę wejść na swój profil, bo mi zasłania kółko z grzybkami (logo)
(chciałam zmienić podpis)
_________________
Babcia Ania
 
 
Malgi 


Pomogła: 132 razy
Dołączyła: 13 Gru 2007
Posty: 6281
Wysłany: 2008-04-08, 14:50   

Anna-seniorka napisał/a:
Nie mogę wejść na swój profil,

Spróbuj się "wycofać" na stronę główną, ja tak też kiedyś miałam, ale zaraz po zalogowaniu, mogłam wejść!!!
:-)
_________________
Kiedy odchodzi przyjaciel, coś we mnie umiera...
 
 
Urania 


Pomogła: 178 razy
Dołączyła: 30 Sty 2007
Posty: 4207
Wysłany: 2008-04-08, 16:05   

Anna-seniorka napisał/a:
Nie mogę wejść na swój profil, bo mi zasłania kółko z grzybkami (logo)


To prawdopodobnie jest wina przeglądarki internetowej. Jakiej przeglądarki używasz? :-) Najmniej problemów sprawia Mozilla Firefox. :-)
_________________
Urania
www.grzybland.pl
Wszyscy jesteśmy częścią natury. Szanując ją, szanujemy samych siebie.
 
 
 
bobson 


Pomógł: 268 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 3278
Wysłany: 2008-04-08, 20:28   

Urania napisał/a:
Anna-seniorka napisał/a:
Nie mogę wejść na swój profil, bo mi zasłania kółko z grzybkami (logo)


To prawdopodobnie jest wina przeglądarki internetowej. Jakiej przeglądarki używasz? :-) Najmniej problemów sprawia Mozilla Firefox. :-)


U mnie jest podobnie też nie mogę wejść w swój profil. a używam Mozilli. Podejrzewam że uzależnione jest to od ustawionej rozdzielczości. chociaż tak nie powinno być.
 
 
CropKeeper 
Założyciel forum


Pomógł: 16 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 1660
Wysłany: 2008-04-08, 20:39   

bobson napisał/a:
U mnie jest podobnie też nie mogę wejść w swój profil.


Bobson , chcesz sprawdzić , co tam powypisywałeś .?
_________________
www.mycomed.eu www.shiitake.pl
Wszystkie zwierzęta są równe , ale niektóre są równiejsze . G.Orwell
 
 
 
bobson 


Pomógł: 268 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 3278
Wysłany: 2008-04-08, 20:51   

CropKeeper napisał/a:
bobson napisał/a:
U mnie jest podobnie też nie mogę wejść w swój profil.


Bobson , chcesz sprawdzić , co tam powypisywałeś .?


nie, jest ok nie będę nic zmieniał. mi to nie przeszkadza.
zapomniałem, czasami się to zmienia i jest w porządku, chociaż na krótko, wtedy korzystam :-)
 
 
janusz 
sznuper


Pomógł: 109 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 4194
Wysłany: 2008-04-08, 21:03   

Anna-seniorka napisał/a:
Nie mogę wejść na swój profil, bo mi zasłania kółko z grzybkami

A może masz otwarty panel boczny? Jak ja mam otwarty ( w Mozzili) to tez nie mogę otworzyć profilu.
_________________
sznuper
 
 
 
Malgi 


Pomogła: 132 razy
Dołączyła: 13 Gru 2007
Posty: 6281
Wysłany: 2008-04-08, 22:15   

janusz napisał/a:
A może masz otwarty panel boczny?

Obawiam się, że ANNA SENIORKA chętnie by zapytała:
"A co to jest PANEL BOCZNY???"
janusz, przecież to jest starsza kobieta, która NIE ZNA się na pewno ani na komputerach, ani na "języku" komputerowym!!!
Ja jeszcze niedawno nie zrozumiałabym wielu TAKICH sformułowań!!!
A i teraz chętnie korzystam z POMOCY innych bardziej "QUMATYCH" forumowiczów!!! :-P
_________________
Kiedy odchodzi przyjaciel, coś we mnie umiera...
 
 
janusz 
sznuper


Pomógł: 109 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 4194
Wysłany: 2008-04-08, 22:18   

Małgi napisał/a:
"A co to jest PANEL BOCZNY???"

NA wszelki wypadek . To jest taki spis treści z boku ekranu.
_________________
sznuper
 
 
 
Anna-seniorka 

Dołączyła: 25 Mar 2008
Posty: 81
Wysłany: 2008-04-09, 10:29   

Mam mam Eksplorera. teraz piszę z komputera koleżanki emerytki i u niej mogę wejść. A ona ma też Eksplorera. Nie wiem dlaczego tak jest.
Ale ważne, że mi się udało zmienić podpis. Pomyślałam, że dla Was wszystkim będę babcią .... i zmieniłam podpis na Babcia Ania ... ha! ha! ha!
_________________
Babcia Ania
 
 
Mikolaj 
Neroyunan


Pomógł: 62 razy
Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 1580
Wysłany: 2008-04-09, 18:50   

Anna-seniorka napisał/a:
Mam mam Eksplorera. teraz piszę z komputera koleżanki emerytki i u niej mogę wejść. A ona ma też Eksplorera. Nie wiem dlaczego tak jest.
Ale ważne, że mi się udało zmienić podpis. Pomyślałam, że dla Was wszystkim będę babcią .... i zmieniłam podpis na Babcia Ania ... ha! ha! ha!

Warto może sprawdzić jaką masz wersję Explorera. Explorer 7 czy wersję wcześniejszą. Ja na Explorerze7 mogłem robić na naszej stronie wszystko z wyjątkiem pisania Newsów. A dokładnie, to wklikać je mogłem, lecz nie mogłem ich save-ować (było widać tylko 1/2 ikony dyskietki którą trzeba kliknąć). Przed około 6-ciu tygodniami, po kolejnym auto-updacie Eksplorera ten problem znikł.
_________________
"Każdy powienien znać swoją miarę by... nie wypić za mało." Franciszek Starowieyski
 
 
Mglejarka 
LEŚNOŚĆ wyżej


Pomogła: 194 razy
Dołączyła: 22 Sty 2007
Posty: 5741
Wysłany: 2008-04-09, 19:18   

Mikołaj, dokładnie mam ten sam problem ( który już być może znikł - jak piszesz ) ze swoim Eksplorerem 7 :evil:

Anna-seniorka, fajnie jest mieć znowu babcię ;-) :-D
_________________
KGP zakończona 08.09.10
Ja nie odpoczywam w górach, ja się tam męczę :lol:
GÓRY
KOCHAM POLSKĄ PRZYRODĘ
 
 
 
Mikolaj 
Neroyunan


Pomógł: 62 razy
Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 1580
Wysłany: 2008-04-09, 22:40   

Mglejarka napisał/a:
Mikołaj, dokładnie mam ten sam problem ( który już być może znikł - jak piszesz ) ze swoim Eksplorerem 7 :evil:


Tak, z tym wszystkim to tylko zgłupieć można. Na jednym z "zapomnianych" kompów w pracy mam zainstalowane Windows 98 i Explorera6 i nigdy problemu z save-owaniem Newsa nie bylo - to znaczy ikona dyskietki była ok. Tyle, że ja z kolei żadnego "Newsa" nie napisałem :roll: . U mnie w domu na Windows XPPro z IE 7 zniknięcie problemu z tą ikoną zbiegło sie z dwoma faktami i nie wiem który mógł być decydujący: puściłem "Trojan Removera" a w tym samym dniu poszedł autoupdate Mikrosyfa. Dwa dni później stwierdziłem, że ikona dyskietki jest OK. Ale "Newsa" będę musiał dopiero spróbowac napisać. Choć to co chciałem pisać zdecydowanie lepiej pasowałoby do okresu zimowego :-/ . Mglejarka - rozumiem, że swoje piękne Newsy edytujesz Mozillą?
_________________
"Każdy powienien znać swoją miarę by... nie wypić za mało." Franciszek Starowieyski
 
 
CropKeeper 
Założyciel forum


Pomógł: 16 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 1660
Wysłany: 2008-04-10, 06:40   

Mikołaj napisał/a:
Na jednym z "zapomnianych" kompów w pracy mam zainstalowane Windows 98 i Explorera6 i

Mikołaj trzymaj ten zestaw bez zmian , na Win 98 nikt już nie pisze wirusów , i w czasie wielkiego viruso-krachu może to być jedyny działający zestaw.
_________________
www.mycomed.eu www.shiitake.pl
Wszystkie zwierzęta są równe , ale niektóre są równiejsze . G.Orwell
 
 
 
Mikolaj 
Neroyunan


Pomógł: 62 razy
Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 1580
Wysłany: 2008-04-10, 08:08   

Tak! Tak! Właśnie trzymam to na "czarną godzinę" ;-)
_________________
"Każdy powienien znać swoją miarę by... nie wypić za mało." Franciszek Starowieyski
 
 
Mglejarka 
LEŚNOŚĆ wyżej


Pomogła: 194 razy
Dołączyła: 22 Sty 2007
Posty: 5741
Wysłany: 2008-04-10, 08:39   

Mikołaj, newsy edytuję ... Januszem 8-) :lol:
_________________
KGP zakończona 08.09.10
Ja nie odpoczywam w górach, ja się tam męczę :lol:
GÓRY
KOCHAM POLSKĄ PRZYRODĘ
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo